Přestavba nájemního bytu v Brně – Židenicích

místo: Brno - Židenice
realizace: 2013
investor: SALVETA, s.r.o.

spolupráce:
stavební práce: Rekonstrukce bytů Fuzia
truhlářské práce: Truhlářství Zlín
fotografie: Gabriela Blažková

Původní nájemní byt v Brně - Židenicích byl ve špatném technickém stavu a jeho dispozice nebyla optimální pro současný životní styl. Navrhli jsme změnu dispozice bytu, kdy jsme vytvořili prostornou světlou koupelnu, předsíň s dostatkem úložných prostor, velkou samostatnou ložnici a kuchyň propojenou s obývacím pokojem. Celým bytem prochází světlá podlaha: v koupelně, předsíni a kuchyni je položena nová světlá dlažba, v obývacím pokoji a ložnici jsou zrenovované původní parkety. Nábytek a dveře v celém bytě jsou navrženy v dezénu ořechu a jsou doplněné červenými akcenty.

Předsíň je navržena prakticky s dostatečnými úložnými prostorami a jednoduchou věšákovou stěnou. Z předsíně vedou plné dveře do koupelny. Dále do obytného prostoru s kuchyní a do ložnice byly zvoleny dveře s proskleným pruhem, propouštějícím světlo do vstupní předsíně bez oken.

Koupelna je řešena jako velký otevřený prostor laděný do šedých odstínů doplněných výraznou červenou barvou. V koupelně je zděný sprchový kout, na který navazuje velká skříň pro kotel, pračku a úklidové prostředky. Vedle tohoto bloku je toaleta, která je částečně skrytá za zdí. Na protější straně se nachází velká umyvadlová skříňka na kterou navazuje zrcadlo zasazené do obkladu. Tmavě šedé akcenty v koupelně představují vypínače a antracitový topný žebřík.

Kuchyň navržená do tvaru "L" obsahuje velkou pracovní plochu a dostatek úložných prostor. Kuchyň a jídelní stůl je navrženy v dezénu ořechu jako ostatní části bytu. Horní skříňky, police a pruh za jídelním stolem oživují interiér ostře červenou barvou. V kuchyňské lince jsou zabudovány vestavné spotřebiče. Kuchyň je otevřená do obývacího pokoje, který byl původně oddělen od kuchyně dveřmi.

Mám zájem o podobné řešení
 
facebook