Rekonstrukce bytu Brno

místo: Brno, Žabovřesky

realizace: 2012
investor: soukromá osoba
spolupráce: Truhlářství Zlín

fotografie: Jakub Jurdič


Zadáním byla rekonstrukce původního panelového bytu na příjemné současné bydlení pro mladého muže. Navržena byla rekonstrukce koupelny, předsíně, šatny, kuchyně a obývacího pokoje. V první etapě byla zrealizována předsíň, koupelna a kuchyň.

V předsíni a kuchyni je položena nová vinylová podlaha v odstínu světlého dubu. V celé bytě jsou také nové dveře s obložkovou zárubní v odstínu buku. Dveře do obývacího pokoje a ložnice byly zvoleny s proskleným pruhem, aby byla chodba alespoň trochu prosvětlena přirozeným světlem.

Původně se v bytě nacházela "umakartová" koupelna a samostatné WC. Koupelna byla nově vyzděla a spojena s toaletou. Požadavkem investora bylo umístění vany. Koupelna je poměrně malá a proto byla zvolena zaoblená vana, která poskytuje dostatečný komfort a zárověň zabírá méně místa. Nad vanou je umístěna výškově nastavitelná tyč pro sprchovou hlavici. Vana může pohodlně sloužit i pro sprchování. Koupelna je laděna do hnědých a béžových tónů a je jemně dosvětlena proskleným pásem z luxfer, který propouští světlo z kuchyně.
V kuchyni došlo ke změně v umístění kuchyňské linky oproti původnímu stavu. Došlo také k zazdění nepotřebných dveří do obývacího pokoje. Oběma zásahy se získalo více místa pro kuchyňskou linku tvaru "L", která v sobě integruje i myčku nádobí a pračku. Kuchyň je navržena v barvě buku, žluté a bílé. Cílem bylo byt prosvětlit a použít příjemné teplé odstíny. V kuchyni je umístěn jídelní stůl pro 3 osoby v barvě buku.

Mám zájem o podobné řešení
 
facebook